Lærekandidater

En lærekandidat er en elev som sikter seg inn mot grunnkompetanse på vgs. For å søke om å bli lærekandidat må du ta kontakt med rådgiveren på skolen din. Han eller hun vil kunne veilede deg i hvordan du søker om å komme til oss på yrkeskartlegging (YFF). Søknadsskjemaet finner du her: www.okvekst.no

YFF

Er en periode for å teste ut yrkeslivet. Du skal oppleve mestring, men også få utfordringer. (inntil 8 uker) Her vil du møte veilederen din som skal følge deg under hele læreløpet, og du vil bli kjent med kollegaene du skal jobbe sammen med.

Lærekandidat

Som lærekandidat skal du få tilrettelagt opplæring i faget ditt. Sammen lager vi en IOP med arbeidsoppgaver og mål over hva du skal lære og få tilbakemelding på. Vi har halvårsvurderinger med OKvekst, vårt opplæringskontor. Læretiden er minimum 2 år. Når du er ferdig skal du ha en kompetanseprøve.

Kompetanseprøve

Dette er en prøve som skal vise hva du har lært, med de arbeidsoppgavene og målene du har arbeidet med og lært deg i løpet av læretiden. Prøvenemda i faget kommer og gir karakter. Utdeling av kompetansebevis vil skje i flotte, høytidelige rammer med middag, taler og underholdning.